Kahden ompelevan äidin yhteinen blogi, jossa ompeluksia roolileikkeihin, kotileikkiin, lastenhuoneen sisustukseen...

16. huhtikuuta 2014

Näin teet pehmoporkkanan

Tylsempääkin tylsempi tutoriaali..? Ehkä, ehkä ei ;) Tässäpä siis kuvalliset ohjeet leikkiporkkanan tekoon. Tarvitset oranssia ja vihreää kangasta. Tai voihan porkkana keltainenkin olla.

Piirrä porkkanan kaava suunnilleen tällaiseksi. Pituus ja leveys riippuu siitä, minkä kokoisia porkkanoita haluat tehdä. Tässä on korkeus n. 15cm ja leveys n. 10cm. Alaosan voi leikata myös suoraksi, itse tein kankaiden leikkuuvaiheessa niin.


Leikkaa porkkana kankaasta kaavan mukaisesti, lisää saumavarat joka puolelle. Tarvitset yhden osan per porkkana. Leikattuasi kankaan, taita se kaksinkerroin ja kiinnitä reunat nuppineuloin yhteen. Ompele ensin kärjestä porkkanan keskivaiheille. Jätä kääntöaukko suunnilleen (kuvassa näkyvien) valkoisten nuppineulojen väliin. Jatka sitten ompelua vielä 2-3cm verran.


Taita porkkana niin, että äsken ommeltu sauma on porkkanan keskellä. Leikkaa vihreästä, purkautumattomasta kankaasta haluamasi kokoinen pala porkkanan naatiksi. Tässä on naattikankaana resoria.


Pujota naattikangas porkkanan sisälle niin, että suurin osa siitä jää porkkanan sisälle. Ompele porkkanan yläosan sauma, naatti jää sauman väliin.


Käännä porkkana oikeinpäin. Leikkaa naattikangas soroiksi. Täytä porkkana vanulla ja ompele täyttöaukko käsin kiinni.


Porkkanoiden tekeminen on kiva yhteinen puuha vanhemmille ja lapsille :) Ja sitten vain leikisti porkkanoita maistelemaan!


2 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttavan suloisia,kiitokset ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Näitä alan tekee Donkki aasille. Hauskoja elonkorjuujuhlassakin

    VastaaPoista