Kahden ompelevan äidin yhteinen blogi, jossa ompeluksia roolileikkeihin, kotileikkiin, lastenhuoneen sisustukseen...

25. elokuuta 2014

Pikkureppu, jumppapussi, kerhokassi, narureppu!

Syksyn harrastuksiin tarvitaan pieniä kasseja tai reppuja. Tässäpä siisti sellainen ja helppo ommellakin! Tämä kangas on vettähylkivää, mutta käytännössä mikä kangas vain sopii käyttötarkoituksen mukaan.


1. Suunnittele repun koko, miten iso vihko tai sisäkengät pitää mahtua sisälle. Varaa kangasta suunnitelman mukaan + sivusaumoihin 2+2 cm, pohjaan 2 cm ja ylös 3 cm. Varaa narua/nyöriä repun sivu+yläosa+sivuX2 cm.

2. Leikkaa palat.3. Aseta palat nurjat puolet vastakkain n. 1 cm saumavaroin, ompele sivut + pohjasaumat, jätä sivujen yläosasta 5 cm ompelematta.

4. Käännä työ nurinpäin, ompele samat saumat, niin että kankaan reunat jäävät tikin sisään pussiksi. Jätä sivujen alakulmiin  2 cm kolot, näihin menevät nyörit. Käännä työ.

5. Tee sivujen yläosaan taitokset nurjalle, tikkaa.

6. Silitä yläreunoista ensin 1 cm taitos nurjalle ja sitten 2 cm taitos. Reuna jää sisälle. Tikkaa nyörikujat.

7.Katkaise nyöri kahtia. Pujota nyörit kujiin toinen ensin etukautta vasemmalta oikealle ja takaa taas vasemmalle, nyörit päät jäävät vasempaan reunaan. Pujota toinen nyöri vastaavasti niin, että nyörin päät jäävät oikealle.

8. Pujota nyörien päät alakulman koloon ja tikkaa päältä. Valmis!

Oma reppukankaani ja nyöri ovat pyörineet ompelulaatikossa vuosikaudet ja pääsivät yhtäkkiä käyttöön, kun jumppapussia tarvittiin eikä vanhaa löytynyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti